De eigenaar van Café "De Zwaan" in Etten-Leur heeft op 30 maart 1997 het initiatief genomen om te komen tot de oprichting van een koor. Het doel is met elkaar gezellig zingen zonder al te veel "poespas". Het genre van de liedjes met een traan bracht ons de naam: Het Groot Leurs Zwanen Tranenkoor.

Later is deze naam veranderd in:

Het Zwanentranenkoor

Het koor is opgericht als een gemengd koor en gestart met 30 zangers en zangeressen.

Dit aantal groeide snel tot zelfs even 90 leden.

Na een jaar werd een vaste dirigent aangesteld. Deze leerde ons meerstemmig te zingen en arrangeerde nieuwe liedjes.

Zo werd het repertoire uitgebreid en opgeschoond. Al snel kwamen aanvragen voor optredens. In de afgelopen 23 jaar heeft het koor ontelbare optredens verzorgd, niet alleen in de regio maar ook ver daarbuiten.

Er is een goede naam opgebouwd en er wordt nog heel regelmatig opgetreden. Zelf organiseren wij 2 concerten per jaar, een zomer en een winterconcert.

De diverse dirigenten hebben ons veel geleerd,mooie arrangementen voor ons geschreven en regelmatig ons repertoire opgeschoond en aangevuld met hedendaagse liedjes.

Momenteel bestaat het koor uit 65 zangers en zangeressen.

We repeteren iedere woensdagavond van 20 tot 22 uur in het Turfschip in Etten-Leur. Onze begeleiding bestaat uit 3 accordeonisten en er wordt 3 stemmig gezongen enkele liedjes zelfs 4 stemmig.

We vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren, maar het plezier om met elkaar te zingen staat nog steeds op de eerste plaats.

Op onze repetities bent U welkom om eens te komen kijken en luisteren.

Wellicht trekt dat U over de streep om lid te worden en gezellig te komen zingen.

Inlichtingen: Bart Hoek (zie bestuur)

DOELSTELLING:

Het Zwanentranenkoor heeft als doelstelling de vorming en instandhouding van een gemengd zangkoor, met nadruk op het ten gehore brengen van het Nederlandse levenslied, Oud Hollandse en Nederlandse liederen van populaire genre.