Zwanentranenkoor 'kwam' in Oosterhout.

Afgelopen zondag heeft Het Zwanentranenkoor een optreden gehad op het jaarlijks georganiseerde ‘Cultuur en Korenfestival “KOM OOSTERHOUT” ‘, vandaar die ‘kwam’ in de kop van dit artikel. Door de kom van Oosterhout verspreid waren diverse artistieke evenementen (zoals zandsculpturen) opgesteld, tentoongesteld (zoals werkstukken en schilderwerken) van diverse artiesten en stonden tentjes opgesteld waarin en/of -voor koren optraden.

Het Zwanentranenkoor kweet zich goed van haar taak. Tevoren even ongerust, want ‘in Oosterhout regent ’t altijd’, bleef het bij de optredens van het Etten-Leurse koor nagenoeg altijd droog. Tweemaal trad het koor op met een gevarieerd programma. De repertoirecommissie had zich wederom goed van haar taak gekweten. Smartlappen, afgewisseld met ‘ouwe’ meezingers, en nieuwe pas ingestudeerde liedjes. Het publiek was enthousiast, de voorbijgangers bleven spontaan staan. Eenmaal kwam ’n scootmobiel aangereden waarop de bestuurster spontaan afremde, langzaam doorreed en daarbij voluit meezingend met het nummer dat het koor op dat moment ingezet had!

Nanny Kramers, de nieuwe dirigente van Het Zwanentranenkoor kweet zich ook goed van haar taak. Extra voor haar was dat zij telkens voor het optreden van Het Zwanentranenkoor een optreden moest dirigeren van ’n ander koor waarover zij de artistieke leiding heeft. Effe omschakelen dus telkenmale voor haar, want het zijn echt twee verschillende koren. Compliment dus ook voor haar omdat zij die veranderingen soepel oploste!

Het koor gaat zich nu voorbereiden op ‘Tiel’. In Tiel wordt namelijk op 12 oktober aanstaande een groot(s) smartlappenfestival georganiseerd. Hier treden tientallen koren en artiesten op. Het beloofd daar een werkelijk spektakel te worden. Het koor gaat met een volle bus richting Tiel, vol verwachting naar weer een mooi optreden.

Hierna gaat gerepeteerd worden voor het jaarlijkse, traditionele WINTERCONCERT, dat op vrijdag 13 december a.s. zal worden gehouden in de KSE in Etten-Leur. En, ook nu weer in samenwerking met het WMK, Het Westhoeks MannenKoor uit Klundert. Noteer dat dus alvast ook maar in uw agenda, want dit is een jaarlijks hoogtepunt van en door Het Zwanentranekoor!