ZWANENTRANENKOOR DOEDAG.

Het Zwanentranenkoor hield afgelopen zondag haar jaarlijkse koordag. Alle leden en donateurs, eventueel aangevuld met partners, werden daarvoor uitgenodigd naar De Linde te komen. Zo’n dag is meestal een verrassingsdag wat betreft de te verrichten activiteiten. Dit jaar had de organisatiecommissie er voor gekozen om een doedag te organiseren. Dat wilde dus zeggen dat er gefietst kon worden, aan koersbal gedaan kon worden, ’n wedstrijd ‘voelen-wat-er-in-‘n-zak-zit’. en ’n rebus invullen. Ook kwam het Ettense dialect aan de orde middels de opdracht ‘wat betekent dit Ettense woord of deze Ettense uitdrukking in het Nederlands…’ Voor velen, het koor bestaat niet alleen uit Ettense of Leurse leden, kwamen hierbij woorden en uitdrukkingen aan de orde waarvan men van het bestaan nooit gehoord had! Hilarisch dus, maar bovenal gezelligheid binnen in De Linde.

Buiten De Linde was er, voor de fietsliefhebbers binnen het koor, een mooie tocht uitgezet. Deze rit liep door binnenpaadjes, die vele van die fietsers nog nooit hadden bereden, via Sprundel naar Rucphen en via st. Willebrord weer terug naar Etten-Leur. Een mooie, 25-kilometer lange, landelijke tocht die voor herhaling vatbaar is, als men tenminste de routebeschrijving heeft bewaard…(!).

Na de prijsuitreikingen voor de diverse activiteiten werd het tijd voor een muziekquiz. Aan de hand van korte fragmenten van een lied moest een bingokaart ingevuld worden, leuk en verrassend! Daarna was het tijd voor een hapje. De kroketten en frikadellen werden tot volle tevredenheid verorberd en daarna toog men van lieverlede weer voldaan huiswaarts.

Een gezellige dag zat er weer op, de onderlinge band tussen donateurs, leden, muzikanten en (nieuwe) dirigent waren weer extra aangehaald. Op weer naar een nieuw koorjaar, met als klapstuk het WINTERCONCERT IN DE KSE op vrijdag 13 december aanstaande.

Wilt u ook lid worden van dit mooie koor (met name mannen zijn van harte welkom): meld u dan aan bij voorzitter Bart Hoek. Zie voor nadere gegevens van Bart de site van het koor: www.zwanentranenkoor.nl.