KSE BOMVOL VOOR HET ZWANENTRANENKOOR EN HET WMK.

Afgelopen vrijdag werd in de KSE wederom (voor de zestiende keer al weer) het Winterconcert gepresenteerd door Het Zwanentranenkoor uit Etten-Leur. Opnieuw (voor de vierde keer) in samenwerking met het WMK (WestHoeksMannenkoor) uit Klundert. Beide koren staan onder de bezielende leiding van dirigent/arrangeur Kees van Vugt.

 

De KSE-aula was volledig volgestroomd om van deze koren te kunnen genieten. Want genieten werd het écht!

 

Telkens wanneer lichtbeelden achter de optredende koren werden getoond met de aankondiging van het volgende lied, kwam vanuit de zaal direct een herkenningsreactie: Oh Jaaa! Die lichtbeelden, door koorlid Jack Suykerbuyk gemaakt, speelden daarna sfeervol in op de tekst van het bestreffende lied. De repertoirecommissie van het Zwanentranenkoor had wederom een mooie mix gemaakt van sfeerliedjes, evergreens, nieuw repertoire en enkele Kerstnummers. Onder leiding van Kees van Vugt werden de liederen op mooie meerstemmige wijze voor het voetlicht gebracht.

 

Het WMK slaagde er opnieuw in het publiek te verrassen met oude Engelstalige muziek ‘van onze jeugd’. Liedjes van Elvis, Fats Domino, Louis Armstrong, de Everly Brothers en vele andere sterren uit vervlogen tijden werden op enthousiaste wijze gepresenteerd. Ook deze liederen waren door Kees van Vugt in een écht WMK-jasje gegoten.

 

Het in groten getale opgekomen publiek (er moesten zelfs mensen blijven staan zo vol was de KSE-aula) genoot met volle teugen. Open doekjes en staande ovaties waren het gevolg voor beide koren.

 

Tot slot van de avond brachten beide koren nog gezamenlijk een paar Kerstliederen ten gehore. Waarbij met name ‘Silent Night” onder werkelijk doodse stilte vanuit de zaal beluisterd werd en een ovationeel staand applaus de dank was voor deze prachtige presentatie!   

 

Kortom een geweldige avond in de KSE voor de supporters van beide koren. Dirigent Kees van Vugt werd daarna uitgebreid in het spreekwoordelijke zonnetje gezet door voorzitter Bart Hoek van het Zwanentranenkoor. Om hem moverende redenen heeft Kees namelijk besloten te stoppen met al zijn dirigeer- en arrangeer-werkzaamheden en dus voor de laatste keer hier in de KSE-aula stond. Een ‘Keessie bedankt’ vanuit de zaal en vanaf het podium waren zijn terechte deel.

 

Het publiek heeft zeer zeker genoten van deze muzikale avond en was u er niet: dan heeft u zeker wat gemist!!