ZOMERCONCERT IN NIEUWE OUTFIT

Direct na de vakantie van Het Zwanentranenkoor zal het koor haar inmiddels, traditionele ZOMERCONCERT organiseren. Traditioneel omdat na jaren van hun jaarlijkse ‘Open Repetitie ter afsluiting van het activiteitenjaar’, ’n paar jaar geleden besloten is om voortaan een Zomerconcert te organiseren. Zo’n Zomerconcert werd dan georganiseerd kort voor het begin van de koorvakantie. Dit jaar is dat enigszins verlaat om redenen die er niet om liegen. Enige weken geleden is een koorlid (Paula Kloosterman) overleden en kort daarop ook nog de echtgenote van koordirigent Kees van Vugt. Beiden zijn onder grote belangstelling en sfeervol uitgeleide gedaan.

Het geplande Zomerconcert werd om die redenen uitgesteld, maar nu is in overleg met de dirigent besloten om alsnog een Zomerconcert te organiseren. Dit concert zal plaatsvinden op:

WOENSDAG 29 AUGUSTUS

In thuishonk ‘t TURFSCHIP,

In Etten-Leur-Noord.

Aanvang: 20.00 uur, einde plm. 22.00 uur.

Deur open vanaf 19.30 uur.

Nieuw deze keer zal zijn dat de koorleden opdracht gekregen hebben om 25 vooraf geselecteerde liederen in hun concertmap te steken, waarvan er dan op die avond (tijdsafhankelijk) een x-aantal zullen worden gezongen. Welke liederen dat worden zal afhangen van de sfeer in de zaal en ‘de kunne van de avond’. Voor publiek en leden dus verrassend hoe het uiteindelijke repertoire er uit zal komen te zien. De Repertoirecommissie heeft natuurlijk gezorgd voor een mooi palet van 25 liederen. Afwisselend zijn dat ouwe getrouwen, maar ook nagenoeg alle nieuwe (door dirigent Kees van Vugt gearrangeerde) liedjes van dit koorjaar. Een aantal daarvan zullen dus zeer waarschijnlijk voor het eerst gezongen gaan worden.

Een volgende nieuwigheid zal zijn dat Het ZWANENTRANENKOOR haar nieuwe outfit zal tonen. In verband met het 20-jarig bestaan van het koor is namelijk besloten om een nieuwe outfit aan te schaffen. En om dat een beetje feestelijk te presenteren heeft het Bestuur besloten de nieuwe kleding bij dit Zomerconcert voor het eerst publiekelijk te tonen. Het koor is zeer benieuwd naar de reacties van partners, donateurs en supporters! Komt u ook?

Het ZWANENTRANENKOOR hoopt, neen verwacht, een grote opkomst, dus: kom op tijd want vol-is-vol!