ZWANENTRANENKOOR GLUNDERT IN KLUNDERT.

 

Afgelopen zaterdag was het Zwanentranenkoor uitgenodigd om in Klundert het muziekfestival “KLUNDERT GLUNDERT” mede op te luisteren. Er waren een tiental koren aanwezig op het historische plein bij het eeuwenoude stadhuis. Er waren twee podia, diverse kraampjes voor een hapje en een drankje en er was een prima zonnig weer! Zo warm zelfs dat veel luisteraars zich verscholen onder de diverse (speciaal daarvoor opgezette) partytenten. De klapstoeltjes verhuisden mee naar een volgend optreden op een ander podium en volgende partytent. Mooi om te zien en te beleven.

Het Zwanentranenkoor was goed bij stem, de sfeer zat er vanaf het begin prima in en het publiek genoot van de optredens. Hoewel diverse koren een aantal dezelfde liederen ten gehore brachten, kreeg het Zwanentranenkoor regelmatig complimenten voor de manier waarop het drie- of vierstemmig gepresenteerde ‘exemplaar’ van het Zwanentranenkoor toch nogal wat mooier klonk dan de een- of tweestemmige uitvoeringen van andere koren. Bij het tweede optreden ging het publiek zelfs zover dat volop meegedanst werd op de eeuwenoude steentjes voor het stadhuis. Leuk en gezellig om te zien, maar vooral bijzonder dankbaar voor het koor om dat te mogen beleven!

 

Het vizier van het koor is nu, in eerste instantie, gericht op Middelburg. Hier gaat het Zwanentranenkoor zaterdag 2 juni namelijk optreden tijdens het beroemde VOLKOREN-festival. Per (volle) bus gaan dirigent Kees van Vugt, de koorleden en aangevuld met donateurs en introducés naar Middelburg. Daar treden zaterdag en zondag in totaal zo’n 120 (!!) koren en orkesten op. Op tientallen podia verspreid door de stad en in diverse kerken zullen de ingelootte koren en orkesten aldaar hun kunne ‘ten toon’ brengen. Deze dag is écht een must voor koorliefhebbers. En voor het Zwanentranenkoor is het een eer om er op te mogen treden!

 

Later in deze juni-maand, volgt op woensdag de 27 juni het ZOMERCONCERT, in Het Turfschip. Dit gratis toegankelijke Zomerconcert zal verrassend zijn. Hoe en wat die verrassing inhoud, daar komen we later nog op terug!

Na dit Zomerconcert volgt een welverdiende vakantie van 4 juli tot 22 augustus.