ZWANENTRANENKOOR NAAR GROESBEEK.

Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, gaat Het Zwanentranenkoor met een volle bus (gevuld met zangeressen, zangers, muzikanten, donateurs en partners) richting Groesbeek. Daar is het koor uitgenodigd om hun kunne te tonen en te laten horen op het jaarlijkse “TRANENDAL TUSSEN DE HEUVELS”, georganiseerd door het smartlappenkoor ‘OCHAARM’ uit Groesbeek. Het organiserende koor doet de organisatie van dit festival dit jaar voor de tiende maal. Het is dus een écht lustrum!

Koren konden zich tevoren aanmelden om mee te doen en een loting bepaalde dan uiteindelijk welke vijftien koren (aangevuld met nog drie bands) mochten meedoen. Het Zwanentranenkoor is dus ingeloot en zal op deze Hemelvaartsdag in Groesbeek, net als alle andere koren, driemaal optreden.

De dag wordt, bij de Pagodetent op het Marktplein, om 12.00 uur geopend waarna de koren door een der Ochaarm-leden naar hun optreedlocaties op diverse plaatsen in het dorp worden begeleid. Het Zwanentranenkoor moet dus driemaal (om 12.45, 14.15 en om 15.45 uur) hun optredens verzorgen. Om 17.00 uur worden alle koren dan weer verwacht op het marktplein waar dan nog tot 21.00 uur een avondvullend programma met livemuziek op stapel staat.

Het wordt daar in Groesbeek dus een zeer gevarieerd programma want naast smartlappen en luisterliedjes worden zullen shantymuziek, visserskoren en Duitstalige schlagerliederen ten tonele worden gebracht.

De repertoirecommissie van Het Zwanentranenkoor zal vanzelfsprekend weer een mooi programma samenstellen voor deze optredens, reden voor de koorleden om de nog resterende woensdagen vol enthousiasme en inzet te gaan repeteren.