PROGRAMMA ZWANENTRANENKOOR

 Voor het ZWANENTRANENKOOR staan de navolgende optredens op de agenda:

 

 

 

          5 november te Klein Zundert.

 

          Een optreden te verzorgen in Café-Zaal Schutterhof.

 

          17 december te Achtmaal.

 

          Een optreden te verzorgen in Café-Zaal De Toekomst.

 

          En bovenal, noteer alvast in uw agenda:

 

          7 december HET WINTERCONCERT IN DE KSE, in Etten-Leur.

 

          Ook dit jaar weer tezamen met het WMK (Het Westhoeks

 

          Mannenkoor) uit Klundert.

 

 

 

De optredens in Klein Zundert en Achtmaal zijn min of meer in ‘besloten kring’.

 

Maar het WINTERCONCERT in de KSE is natuurlijk hét jaarlijkse ZWANENTRANENKOOR-EVENEMENT.

 

Want dit traditionele winterconcert is bijzonder sfeervol, met lichtbeelden, samenzang met het WMK, gratis entree en gratis koffie of thee met iets lekkers in de pauze voor alle aanwezigen.

 

De laatste jaren zorgt dit winterconcert voor een bomvolle aula van de KSE in Etten-Leur. Dat betekent dus: tijdig aanwezig om van een goede zitplaats verzekerd te zijn.

 

Dit concert moet U dus nú al in uw agenda noteren want in de aula van de KSE kunnen maar een beperkt aantal bezoekers…

 

Het Winterconcert begint om 20.00 uur en zal omstreeks 22.00 uur beëindigd worden. De deuren van de KSE gaan om 19.30 uur open.  

 

         

 

 

 

 

ZWANENTRANENKOOR BIJ "KOM" IN OOSTERHOUT.

Zaterdag jongstleden was het Zwanentranenkoor uitgenodigd om deel te nemen aan het “Korenfestival KOM” in Oosterhout.

 

In het hele centrum van Oosterhout waren podia ingericht. Voor café’s, winkels, voor de passage, op de markt, noem maar op: Er stond een overdekt podium.

 

Hoewel dikwijls kleine, ’t was nogal eens opschuiven om allemaal op zo’n podium te passen, ze waren goed gekozen. Goed bereikbaar, genoeg plaats voor het publiek,

 

Maar soms ook nog voor doorgaand (auto-)verkeer…

 

’t Werd gezellig, er werd door de diverse koren een gevarieerd programma gebracht: shantymuziek, smartlappen, luistermuziek, pop, musical, van alles wat dus. Voor het publiek dus een genot om te zien en te beluisteren.

 

Het Zwanentranenkoor kweet zich weer goed van haar taak. Onder leiding van dirigent Kees van Vugt werd een (door de repertoire commissie samengesteld) programma afgewerkt, dat door de luisteraars werd gewaardeerd met leuke reacties en applaus. Ook de nieuwe outfit ( “Hé, hebben jullie nieuwe kleren?”) werd hooglijk gewaardeerd. Kortom er werd weer een mooi optreden door Het Zwanentranenkoor verzorgd.

 

Nu even pauze voor de koorleden. Hoewel, er moet natuurlijk wel gerepeteerd worden voor de volgende optredens: 5 november in Klein Zundert en op 17 december in Achtmaal. En (noteer alvast in uw agenda) op 7 december het jaarlijkse WINTERCONCERT IN DE KSE in Etten-Leur.  Ook dit winterconcert weer in samenwerking met het  Westhoeks MannenKoor (WMK) uit Klundert, ook onder leiding van Kees van Vugt.

 

Hoe het verdere programma van Het Zwanentranenkoor er uit gaat zien daarvan wordt u vanzelfsprekend t.z.t. weer nader op de hoogte gehouden.

 

FIETSTOCHT ZWANENTRANENKOOR.

 

 

Mededeling voor de deelnemers:

 

-        Start op zondag 23 september om 13.30 uur vanaf Het Strooienhuis aan de Hoevenseweg;

 

-        De route is plm. 22 km lang, aankomst na afloop is weer bij Het Strooienhuis;

 

-        Voor de liefhebbers is, bijna aan het einde van de route, een extra lus van plm.8,5 km toegevoegd. (Deze is dus niet verplicht en komt ook weer aan bij Het Strooienhuis);

 

-        Onderweg is meerdere malen gelegenheid om ‘een terrasje te pakken’;

 

-        De deelnemers worden verzocht uiterlijk 16.30 uur weer ‘binnen’ te zijn bij Het Strooienhuis;

 

-        Bij slecht weer gaat de tocht niet door maar wordt gezorgd voor een ‘binnenactiviteit’. De deelnemers  worden verzocht dan om plm. 14.30/15.00 uur in Het Strooienhuis aanwezig te zijn;

 

-        De deelnemers die zich alleen hebben aangemeld voor het eten worden verzocht uiterlijk 17.00 uur in Het Strooienhuis aanwezig te zijn;

 

-        Wij gaan uit van goed fietsweer en wensen de deelnemers vanaf deze plaats alvast veel plezier toe!

 

 

 

Adje, Cees, Giel en René.

 

 

 

 

 

FIETSTOCHT ZWANENTRANENKOOR.

DE FIETSTOCHT VAN ZONDAG 23 SEPTEMBER GAAT NIET DOOR!!        

 

Wegens het te verwachten slechte weer zijn wij helaas genoodzaakt om de fietstocht van het koor af te gelasten! Maar wij verzoeken de deelnemers tóch naar Het Strooienhuis te komen. Wij verwachten jullie tussen 14.30 en 15.00 uur. Vanaf 15.00 uur hebben wij dan een, verwachten wij, hele gezellige ‘binnenactiviteit’ georganiseerd. (Graag pen meebrengen!!). Daarna nog even gezellig na-/bijkletsen en vanaf plm 17.00 uur kunnen we gaan eten.

 

Graag tot zondag,

 

De organisatoren,

 

Adje, Cees, Giel en René.

 

 

 

ZEGT HET VOORT, ZEGT HET VOORT!!

 

 

 

 

 

ZOMERCONCERT SUCCESVOL.

 

 

Woensdag 29 augustus presenteerde Het ZWANENTRANENKOOR zich in thuishonk Het Turfschip “op de Leur” voor het jaarlijkse ZOMERCONCERT.

Voor het eerst deden zij dat in hun nieuwe outfit. Vanwege het twintigjarig bestaan (vorig jaar) had het koor zich nieuwe kleding toegezegd. En er is natuurlijk geen mooier gelegenheid om die te presenteren dan tijdens het ZOMERCONCERT. Ook dit zomerconcert zélf was in een nieuw jasje gestoken…, want de leden moesten maar liefst 25 liedjes in hun concertmap steken. Tijdens het concert, zo had dirigent Kees van Vugt medegedeeld, zou afhankelijk van de sfeer en de ‘vorm’ van de avond, gekozen worden welk lied wanneer ten gehore zou worden gebracht.

Voor accordeonisten, leden, en publiek dus spannend wat er gezongen zou gaan worden. In de concertmap zaten overigens alle nieuwe liederen van het afgelopen koorjaar, enkele waren zelfs nog nooit in het openbaar gezongen, dus extra spannend of er ook dáár een van zou worden gezongen… Ook spannend voor de dirigent zelf. Want alle liederen van het koor zijn inmiddels door hem ‘onder handen genomen’, dus gearrangeerd (de nieuwe exemplaren) of ge-her-arrangeerd. Spannend dus ook voor hem of het publiek zijn arrangement zal/kan waarderen.

Dat werd het, want het werd een bijzonder succesvolle avond. De zaal was bomvol, in allerijl moesten extra stoelen aangesleept worden om het toegestroomde publiek van een zitplaats te voorzien. Vanaf het begin, overigens eerst daartoe aangezet/uitgenodigd door de dirigent, werden liedjes meegezongen en was de sfeer uitstekend. De nieuwe liederen werden duidelijk gewaardeerd en ook de nieuw outfit werd op een welverdiend applaus getrakteerd.

Voor de repertoirecommissie was het succes van de avond natuurlijk ook een (overigens stilzwijgend) succes. Want zij hebben de nieuwe liederen uitgezocht, opgezocht en beoordeeld of die zouden passen bij het koor en haar aanhangers. De reacties van de bomvolle zaal op het gezoden repertoire waren overweldigend.

Kortom: een bijzonder succesvolle avond in Het Turfschip!